Nieuwsbrief maart 2024

12 maart 2024

1. Heeft u de nieuwsbrief gemist?

Het klopt dat deze voor de maand januari en februari niet verstuurd is. Betekent dit dat er niets te melden was….?? Nou juist wel!

Op de ALV 2024 in januari is een aantal nieuwe bestuursleden benoemd waaronder ook een nieuwe voorzitter. Het nieuwe bestuur heeft reeds een tweetal vergaderingen achter de rug, begint aan elkaar te wennen en raakt op elkaar ingespeeld. Er zit een hoop nieuwe energie in de groep en dat is zeker te merken. Er worden veel ideeën op tafel gebracht. Deze zijn misschien niet allemaal uitvoerbaar maar het is aan ons allen om hiermee aan de slag te gaan.

Wie zijn die mensen in dat nieuwe bestuur van onze vereniging..? Tijd voor een kennismaking:

Denis Scholten – Algemeen bestuurslid

In 2019 weer het tennisracket opgepakt en lid geworden van RTC de Laak. Met veel plezier sta ik op de baan, achter én voor de bar. De gezelligheid en de saamhorigheid kan ik erg waarderen bij onze club. Die te behouden en misschien nog verder uit te breiden is voor mij motivatie geweest om nu ook in het bestuur te gaan zitten. Ik heb er in ieder geval zin an!

Guus van Mourik – Penningmeester

Ik ben Guus van Mourik en ben inmiddels al 9 jaar penningmeester bij RTC de Laak dus de meesten zullen mij wel kennen inmiddels. Ik tennis zelf ongeveer een jaar of 12 nadat ik daarvoor 40 jaar heb gevoetbald. Ik speel al jaren de vrijdagavondcompetitie en vind dat een heerlijke start van het weekend. Eerst 2 wedstrijdjes spelen en dan een gezellige afsluiting.

Jan Jacob van Eck – Algemeen bestuurslid

Afgelopen december 65 jaar geworden en momenteel werkzaam bij Remeha, producent van verwarmingsketels en verkoop van aanverwante producten. Ik werk op de IT-afdeling en hou me bezig met softwarepakketten zoals CRM (klanten) en PIM (producten), om deze goed te laten functioneren in de organisatie.

Enkele jaren geleden hebben Monika en ik ons opgegeven voor ‘Maak kennis met tennis’ wat ons goed is bevallen. We hebben het bij De Laak erg naar onze zin en we vinden het tennisspelletje heel leuk om te doen! Reden genoeg om toe te stemmen in een bestuursfunctie bij RTC de Laak!

Claudia Reusink – Algemeen bestuurslid

Ik ben Claudia Reusink, ben 49 jaar en moeder van Michael en Stefanie. Ik heb een relatie en woon in De Steeg met heel veel plezier. Op dit moment ben ik werkzaam als business / project controller. Daarvoor had ik een eigen horecaonderneming. In mijn jongere jaren ben ik tennistrainer geweest maar ook daarna is tennis op meerdere manieren altijd wel een rode draad in mijn leven geweest. Naast wandelen in de natuur met Naya, mijn hond, skiën, fietsen, verheug ik me op de komende tenniscompetitiedagen en de bijbehorende gezelligheid.

Als bestuurslid van deze mooie vereniging hoop ik mijn steentje bij te kunnen dragen aan een nog gezondere, nog stabielere, maar vooral nog leukere, gezellige vereniging waar we samen de handen uit de mouwen steken.

Ik hoop jullie snel te zien op ons mooie park.

Laura van de Kracht – Secretaris

Mijn naam is Laura van de Kracht en sinds een jaar of 10 ben ik lid van deze vereniging. Ik speel graag een potje tennis met m’n tennismaatjes. In de avond, tijdens een van de leuke activiteiten of gezellig tijdens de competitie. Naast het tennissen bekleed ik sinds 2019 de functie van secretaris. Daarnaast ben ik ook lid van de jeugdcommissie.

Willem Nefkens – Algemeen bestuurslid

Actief tennisser in competitie en toernooien, (mede)organisator van de opentoernooien in juni en augustus. In het dagelijks leven zelfstandig ICT-consultant met als specialiteit Electronic Data Interchange (EDI)

Getrouwd en vader van drie kinderen die al uit huis zijn, vaak op vakantie …..

Robert-Jan van ’t Klooster – Voorzitter

Na een tussenpauze van een jaar of 10 heb ik in 2014 het racket weer uit de tas gehaald en ben ik lid geworden van deze vereniging. Getrouwd met Anouk, vader van 2 kinderen (nee, deze spelen “helaas” geen tennis😊) en woonachtig in Velp. Vanaf de zijlijn als sponsor betrokken geweest bij de club en afgelopen jaar mijn eerste actieve rol als medeorganisator van de clubkampioenschappen opgepakt. Binnen ons competitieteam zijn er reeds meerdere op verschillende vlakken actief voor de club en zij hebben mij in het begin gekscherend benaderd dat de functie van voorzitter wel wat voor mij zou zijn. Ik zou liegen wanneer ik zeg dat ik gelijk de slingers op heb gehangen en de polonaise heb gelopen toen zij met dit idee aan kwamen. Uiteindelijk heeft het er wel voor gezorgd dat ik er langzaamaan over na ben gaan denken. Na meerdere gesprekken te hebben gevoerd met Fred Snelders heb ik uiteindelijk een dag voor de ALV de knoop doorgehakt. Laten we er samen met de nieuwe bestuursleden voor zorgen dat we door het meenemen van de leden in onze plannen deze club weer extra energie krijgt! Wij als bestuur hebben er in ieder geval zin in! We kunnen natuurlijk niet gelijk al onze plannen openbaar maken, dan is de lol er af, maar een klein tipje van de sluier oplichten kan geen kwaad. Wij hebben ons in ieder geval als doel gesteld om op korte termijn extra aandacht te besteden aan:

  • Minimaal consolidatie van het aantal leden maar nog belangrijker, hoe gaan we er samen voor zorgen dat het ledenaantal jaarlijks toeneemt
  • Mogelijke renovatie kantine met een nadruk op professionalisering keuken, muziek, kassasysteem.
  • Mogelijke renovatie speeltuin/miniveldje.
  • En nog veel meer…….

We zien elkaar vast op de club!

2. Tennislessen

 De leden die les krijgen zullen het inmiddels al wel hebben gemerkt, er zijn 2 nieuwe trainers op de club. Hans Schuurman op woensdag en Jacco Koerselman op donderdag.

Uiteindelijk zullen wij als bestuur een keuze maken tussen 1 van deze twee trainers en zullen we de prioriteit leggen bij continuïteit en betrokkenheid. Deze keuze kunnen we helaas niet al te lang voor ons uitschuiven en hier zal dan ook op korte termijn een bericht over komen.

3. Vrijwilligersavond

Het is bijna zover..

Op vrijdag 15 maart 2024 is er voor alle vrijwilligers van RTC de Laak een vrijwilligersavond. Het bestuur wil alle vrijwilligers op deze avond bedanken voor hun inzet van het afgelopen jaar.

Of je nu geklust hebt of kantinedienst hebt gedraaid, in een commissie hebt gezeten of de planten hebt verzorgd, iedereen is welkom.

Inloop om 19:45 uur.

Aanvang pubquiz om 20:30 uur.

Alle drankjes zijn gratis tot 23 uur en er is natuurlijk iets te snacken.
In verband met de catering, graag aanmelden via secretaris@rtcdelaakrheden.nl

Laten we er met zijn allen een mooie avond van maken! Vrijwilligers zijn de ruggengraat van iedere vereniging. Namens het bestuur alvast hartelijk dank voor jullie inzet!

4. Kantineprijzen

In de laatste algemene Ledenvergadering van januari 2024 heeft het bestuur het al min of meer aangekondigd dat we genoodzaakt zijn om de kantineprijzen aan te passen. De laatste prijsaanpassing van de kantineprijzen was in november 2022. In de tussentijd hebben we allemaal ondervonden dat de prijzen in de supermarkten en restaurants fors duurder zijn geworden. Ook onze inkoopprijzen zijn fors omhoog gegaan. Ook is per 1 januari de suikertaks ingevoerd hetgeen de prijzen van limonades en alcoholvrij bier extra heeft doen stijgen. Voor de speciaalbieren is de accijns ook omhoog gegaan.

Het bestuur heeft besloten om de prijzen per direct aan te passen. Marja zorgt ervoor dat prijslijsten die in de kantine liggen en hangen worden vervangen. Dus graag je aandacht dat je de nieuwe prijzen in het vervolg afrekent bij het pinapparaat.

5. Competitie

Ben je ook al aan het warmdraaien? Nog een aantal weken en dan begint de voorjaarscompetitie weer. De uitnodiging voor de captainsavond is reeds verstuurd (26 maart 19.30-20.30).

Laten we hopen dat de weergoden ons goed zijn gezind!

Wat doe je aan het eind van de competitie….juist ja, je maakt er met z’n allen een klein feestje van, laat de kampioenen hun zegje doen en maakt er een mooie avond van. Houd de nieuwsbrief/nieuwsflits in de gaten want binnenkort worden de plannen uitgerold en zal er een datum worden medegedeeld. Het zou leuk zijn wanneer wij een mooie opkomst hebben!

#aflsuitingcompetitie (PS het eventuele etentje/uitje met je eigen team graag plannen op een andere datum dan aan het einde van de competitie😊)

6. Gravel

Dit seizoen waren we gelukkig vroeg aan de beurt voor het voorjaarsonderhoud waardoor iedereen goed getraind op gravel aan de start van de competitie kan beginnen! Wij verwachten dat er eind deze week wellicht wel weer op de eerste gravelbanen gespeeld kan gaan worden. Houd het nieuws in de gaten!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Door in te schrijven ontvang je regelmatig een nieuwsbrief of nieuwsflits met nuttige informatie over activiteiten en/of wetenswaardigheden van RTC de Laak Rheden.

Facebook

Facebook Pagelike Widget

WhatsApp Image 2019-09-21 at 22.14.30

WhatsApp Image 2019-09-21 at 22.14.30 (3)

WhatsApp Image 2019-09-21 at 22.14.30 (2)

WhatsApp Image 2019-09-21 at 22.14.29

WhatsApp Image 2019-09-21 at 22.14.30 (1)

WhatsApp Image 2019-09-21 at 22.14.29 (1)

WhatsApp Image 2019-09-21 at 22.14.28

WhatsApp Image 2019-09-21 at 22.14.28 (2)

WhatsApp Image 2019-09-21 at 22.14.28 (1)

WhatsApp Image 2019-09-21 at 22.14.27

WhatsApp Image 2019-09-21 at 22.14.27 (1)

WhatsApp Image 2019-09-21 at 22.14.26

WhatsApp Image 2019-09-21 at 22.14.25

WhatsApp Image 2019-09-21 at 22.14.26 (1)

WhatsApp Image 2019-09-21 at 22.14.25 (1)

WhatsApp Image 2019-09-21 at 22.14.24

WhatsApp Image 2019-09-21 at 22.14.23

WhatsApp Image 2019-09-21 at 22.14.23 (2)

WhatsApp Image 2019-09-21 at 22.14.23 (1)

WhatsApp Image 2019-09-21 at 22.14.22